Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

B+B LEVEL600

Bouw van een Bed and Breakfast met een wooneenheid

Plaats Hünnigen
Categorie Woonruimte, Interieurarchitectuur, Toerisme
Type Nieuwbouw
Indelingsschets
  • BED AND BREAKFAST
  • 4 Slaapkamers+/- 13 m²
  • 4 Badkamers+/- 7 m²
  • Recreatieruimte+/- 40 m²
  • Infraroodcabine8 m²
  • WC2 m²
  • PRIVAAT
  • Entreehal8,5 m²
  • Woon- en eetkamer met keuken 25,5 m²
  • 2 Slaapkamers+/- 18 m²
  • 2 Badkamers+/- 8,5 m²
  • Kelderskamers16 m²
  • Berging11 m²
Budget 550.000 - 1.000.000
Status In de bouw
Jaar 2018

In het dorp Hünningen bij Büllingen, op het heuvelachtige Warchetal in het hoogplateau van Bütgenbach en Sankt Vith, is momenteel een Bed and Breakfast in bouw, met 4 gastenkamers met eigen badkamer. Een lounge, die ook dienst doet als ontbijtruimte, biedt de gasten de ruimte om uren door te brengen met een geweldig uitzicht op de natuur. Na een uitgebreide wandeltocht nodigt de infraroodcabine en sauna U uit om te ontspannen. Onder het verlengde dak kunnen gasten genieten van de nabijheid van de natuur op het terras, of een wandeling maken door de eigens aangelegde boomgaard en kruidentuin.

Het appartement van de eigenaar heeft een aparte ingang. De woonkamer heeft een open eethoek met woonkamer, 2 slaapkamers met aangrenzende badkamers en een aparte keuken. Deze dient ook voor het ontbijt van de gasten te bereiden.

Het architectonisch concept van het gebouw doet denken aan een rots die elegant en onopvallend in het landschap integreert is, onder meer door een hele verdieping samen te integreren in de bestaande zuidhelling. De 3 donkere bakstenen elementen waarin de badkamers zich bevinden weerspiegelen de ervaring van een grot. De openingen in de gastenkamers zijn voorzien van ramen van vloer tot plafond, waardoor de gasten het gevoel krijgen midden in de natuur te verblijven.

Bij de bouw is ook rekening gehouden met energie-efficiëntie. Er zijn geïntegreerde zonnecollectoren op het dak voorgezien, de elektriciteit kan worden opgewekt uit duurzame energie en onder andere worden gebruikt voor het laadstation van de elektrische auto’s. De energie die wordt gebruikt voor het opladen van de elektrische auto’s, kan duurzaam geproduceerd worden.

Vanwege de zuidelijke oriëntatie van het huis was het noodzakelijk om de kamers te beschermen tegen directe zonnestraling. Dit wordt bereikt door de solide zonwering in de vorm van een vaste overkapping, die de directe straling verzacht, maar voldoende licht toelaat om naar de kamers binnen te stromen.

Overdags bewaart het metselwerk de warmte van de zuidelijke ligging, welk ‘s avonds en ‘s nachts vrijgegeven wordt.

In de privé-slaapkamers en op het terras is de draagconstructie gemaakt van zichtbeton, dit geeft het interieur van het huis een hedendaags karakter. De bakstenen uiterlijk, de zichtbare balklaag en de grijze aluminium gevelelementen vormen de buitenkant van het gebouw welk zich heel subtiel in de landschap integreerd.