Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Carport Schmitz

verbouw van een carport en een reorganisatie van de oprit

Plaats Halenfeld
Categorie Woonruimte
Type Nieuwbouw, Renovatie
Indelingsschets
  • carport<30 m²
  • reorganisatie van de oprit
Budget 0 - 50.000
Status Afgewerkt
Jaar 2016

Het huis Schmitz werd gebouwd in de jaren ’80. Het toenmalige eigentijds design is een beetje oud gekomen, maar zonder dat het van zijn charme heeft verloren.

De wens van de eigenaren een ​​overdekte ruimte te creëren voor 2 aanhangwagens en de oprit te renoveren, stelde ons in staat om het huis nieuwe glans en een vleugje van moderniteit te geven.

Van beroepswegen was de oprit in zwaar gebruikte en het buitenaanleg en de entree van het huis had behoefte aan een grondige renovatie. Dit was de perfecte gelegenheid om de nieuwe ingang te maken en dus het entreegebied voor voertuigen en voetgangers van elkaar te scheiden.

Deze scheiding wordt weerspiegeld in de materiaalkeuze.  De bouwheer heeft voor duurzame en als mogelijk regionale materialen gekozen.

  • De ingang onderscheidt zich met een zeer resistente Belgische Blauwe Hardsteen uit Henegouwen. Deze werd naadloos verbonden door het gewicht van de zware voertuigen over het gehele oppervlak.
  • The Afrikaanse Rustenburg steen werd echter gekozen omwille van zijn anti-slip effect en de donkere kleur.
  • Voor het hele project heeft men gewerkt met lokale ambachtslieden die hun vaardigheden indrukwekkend hebben bewezen.
  • De oprit van de carport is ontworpen met betonnen bestratingstegels, die begroeien, en die zo de overgang van de daarnaast gelegen gazon in de oprit simuleren, zij laten de grenzen visueel verdwijnen.
  • De carport zelf bestaat uit twee minimalistische elementen, behangen met Rustenburg, die naadloos gedrapeerd zijn op hun structuur. Zij zorgen voor een hedendaagse uitdrukken naast het bestaande huis.

Dit project is een geslaagd voorbeeld van een samenwerkingsproces tussen architecten en ambachtslieden, die nauw samen werken, om goede oplossingen op maat voor de klant te vinden.