Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Huis Mackels

Herinrichting van een leefruimte

Plaats Weywertz
Categorie Woonruimte, Interieurarchitectuur
Type Verbouwing, Interieurarchitectuur
Indelingsschets
  • Woon - en eetkamer
Budget 0 - 50.000
Status Afgewerkt
Jaar 2018

De leefruimte van een vrijstaande huis in Weywertz wordt volledig gerenoveerd. Het doel van het herontwerp was om opslagruimte onder andere voor brandhout te creëren. Met name ook de eethoek moest meer ruimte krijgen om een groter aantal gasten te kunnen ontvangen.

Het plafond in het woongedeelte werd afgehangen, zodat de oorspronkelijke ruimteverdeling door een balk kon worden geïntegreerd. Indirecte verlichting werd geïnstalleerd, waardoor nu verschillende sfeerverlichtingsscenario’s mogelijk zijn.

De bestaande houtkachel werd geaccentueerd door een donkere achterwand.

De oude tegels werden vervangen door tegels in houtoptiek, die de ruimte een zekere warmte geven.

De voormalige onrust, veroorzaakt door de mix van verschillende materialen van de meubels in de woon- en eetkamer, werd verenigd door op maat gemaakte eikenhouten meubels. Na de herinrichting lijkt de ruimte nu harmonieuzer. Twee vitrines zijn voorzien van LED-verlichting en zijn geïntegreerd in de buffetkast.

De bestaande oranje kleur werd vervangen door zachte, hoogwaardige gepigmenteerde kleuren van een kleurenmanufactuur die deze nog op traditionele manier maakt. Na de herinrichting ziet de kamer er veel lichter, opener en comfortabeler uit.