Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Huis Veramme

Bouw van een eengezinswoning

Plaats Sourbrodt
Categorie Woonruimte
Type Nieuwbouw
Indelingsschets
  • BEGANE GROND
  • Open keuken met woon- en eetkamer51 m²
  • WC
  • Slaapkamer12 m²
  • Wasruimte en sauna12 m²
  • Garage met een staanplaats28 m²
  • EERSTE VERDIEPING
  • 2 Slaapkamers36 m²
  • Badkamer12 m²
  • Bureau13 m²
Budget 250.000 - 550.000
Status Afgewerkt
Jaar 2017

Het familiehuis ligt midden in de natuur in het dorp Sourbrodt, in het natuurpark “Hoge Venen”.

Het project bestaat uit een hoofdgebouw met een traditioneel zadeldak, waar een uitbreidingsvolume met een plat dak optisch opvalt. Aan de achterzijde van het perceel staat ook een apart stenen tuinhuisje.

De gevel is bekleed met grijsbruine bakstenen. Een verticale houten lat omsluit het zijvolume, wat het huis een zekere nieuwe charme geeft.

De open keuken en het woongedeelte vormen de centrale ruimtes op de begane grond. Er is er ook een kleine slaapkamer en een badkamer met een geïntegreerde saunaruimte. Dit maakt het mogelijk om op een niveau te leven.

Een rechte trap leidt naar de bovenverdieping, waar zich een open kantoorruimte, 2 slaapkamers en een badkamer bevinden.

Grote ramen op het zuiden zorgen voor lichtinval en verbinden het leven in het huis met dat in de natuur. Grote schuifdeuren bieden directe toegang tot het ruime terras.

Het huis is voorzien van vloerverwarming, die geregeld kan worden door middel van een app, die een constante en aangename warmte verspreidt. Een fotovoltaïsch systeem produceert het veelvoud van de elektriciteit.