Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Academie voor Ambachtelijk Ontwerp

Docent aan de Academie voor Ambachtelijk Ontwerpen

Plaats Aken
Categorie Onderwijs
Budget 0 - 50.000
Status Voorstudie
Link Website

De Akademie für Handwerksdesign Gut Rosenberg is een educatief centrum van de Akense Kamer van Ambachten. Gestart in 1985 als een proefproject van het Bondsministerie van Onderwijs en Economie en sinds 1994 gevestigd in Gut Rosenberg in Aken-Horbach, is de academie nu een van de topacademies voor design in Duitsland.

Het zelfbeeld van academici is gebaseerd op de verantwoordelijkheid van de ontwerper en ontwerper voor de cultuur van ons dagelijks leven. De richtlijnen zijn de verantwoorde omgang met de gebruikte materialen onder economische en ecologische aspecten en de inachtneming van de individuele esthetische en functionele eisen van de gebruikers.

De Academie ziet zichzelf in de traditie van het Bauhaus, de Werkkunstschulen en de Kunstgewerbeschulen. Vakmanschap, praktische vaardigheid en professioneel ontwerp en creatie op het hoogste niveau vormen een eenheid in de loop van de studie.

De Academie draagt al jaren bij aan de discussies over het zelfbeeld en de betekenis van vakmanschap in de ontwerpomgeving. Onze studenten documenteren dit door hun uitgebreide deelname aan regionale, nationale en internationale wedstrijden en tentoonstellingen. Zij worden ondersteund door docenten die ook actief aan hun eigen projecten werken en worden ook als adviseur en jurylid ingeschakeld.