Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

RWTH Aachen

Wetenschappelijke samenwerking in onderzoek en onderwijs bij de leerstoel huisvesting en fundamentele vormgeving met Prof. Ir Wim van den Berg.

Plaats Aken
Categorie Onderwijs
Budget 0 - 50.000
Status Voorstudie
Jaar 2012
Link Website

Sinds de oprichting van de Technische Universiteit van Aken in 1870 is architectuur als academisch ingenieurscursus een natuurlijk onderdeel van het vakgebied canon. De Akense architectuurfaculteit is daarmee een van de oudste universitaire onderwijsinstellingen in Duitsland. Van oudsher is het aan de RWTH Aken het raakvlak tussen esthetiek en techniek en vertegenwoordigt het met zijn interdisciplinaire samenwerking binnen en buiten de universiteit op een bijzondere manier de universiteitsgeest. De faculteit profiteert van de diversiteit en kwaliteit van onderwijs, onderzoek en praktijk van een toonaangevende technische universiteit en van de levendige stedelijke regio in de Europese context. De bijzondere geografische ligging op de grens met België en Nederland verbreedt de focus naar internationale vraagstukken.

De kern van het universitaire onderwijs is het onderwijs in design, artistieke en technische kennis en vaardigheden gebaseerd op sociale en culturele verantwoordelijkheid.