Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Huis Heyen – Sarlette

Woongebouw

Plaats Heppenbach
Categorie Woonruimte
Type Nieuwbouw
Budget
Status Afgewerkt

Het nieuwe vrijstaande huis past perfect in de bestaande heuvel van de “Molkereistraße” in Heppenbach. In het zuidwestelijke deel van het perceel staan twee grote eikenbomen. Het huis ligt iets verder weg van de straat en is geïntegreerd in de helling.

De kelder en de technische ruimten bevinden zich op de begane grond, terwijl de garage en de ingang van het huis vrij toegankelijk blijven. Het terras, dat toegankelijk is vanaf de bovenverdieping, is dus gelijk aan het gazon.

De bovenverdieping ontvouwt zich als een woonverdieping. De woonruimtes, waar zich de keuken, eetkamer en woonkamer bevinden, is rondom ingericht met grote ramen van vloer tot plafond. Door hun hoge ligging bieden ze een verre uitzicht, maar laten nauwelijks inzichten toe. Tot ‘s avonds kunnen warmte en licht via de grote ramen invallen. De terras past zich aan de vorm van het huis aan en dient ook als overkapping van de ingang .

Een regionale groevesteen siert de gevel op de begane grond. Deze optiek wordt voortgezet in de entree en het trappenhuis tot op de eerste verdieping en begeleidt de bezoeker naar het interieur van het huis.

De gevel van de bovenverdieping bestaat voornamelijk uit verticale houten bekleding, die wordt aangevuld met panelen uit een grijze toon.