Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Carport Goffin

Aanbouw van een carport en energierenovatie van de gevel.

Plaats Weywertz
Categorie Woonruimte
Type Nieuwbouw, Renovatie, Verbouwing
Indelingsschets
  • Carport40 m²
Budget 0 - 50.000
Status Afgewerkt
Jaar 2016

Het huis uit de jaren 1960 aan het kerkplein in het hartje van Weywertz werd gerenoveerd door BODARWE Architektur.

De gevelvernieuwing dient verscheidene doelstellingen:

  1. de energierenovatie van het oudere huis tot laagenergieniveau.
  2. een nieuwe gevelcompositie die moderne materialen verenigt met traditionele breuksteen.
  3. het verwijderen van de breuksteenzuilen die dreigden in te storten.

Door de steile inrit van de keldergarage en de geringe hoogte van de kelderverdieping was de inpandige garage niet meer geschikt voor een hedendaagse auto. Daarom werd er een nieuwe, moderne carport gemaakt, die plaats biedt aan twee auto’s.

De nieuwe carport reikt voorbij de breuksteen en integreert zich harmonieus in de nieuwe gevel dankzij de gebruikte materialen. De perceelsgrens werd tot het uiterste benut om zo veel mogelijk plaats te creëren.

De hoogteverschillen tussen het dorpsplein, de hoogte van de entree en de buitenomgeving werden vakkundig opgevangen tussen de nieuwe elementen.