Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Gîte BUYS-NOËL

Verbouwing van een voormalige boerderij tot vakantiehuis en afbraak van diverse bijgebouwen (gemeente Weismes)

Plaats Gueuzaine 4, 4750 WAIMES
Categorie Toerisme
Type Verbouwing
Budget /
Status In de bouw
Jaar 2019 tot nu

Verbouwing van een voormalige boerderij tot vakantiehuis en afbraak van diverse bijgebouwen (gemeente Weismes)

Een oude boerderij in de gemeente Weismes werd omgebouwd tot een vakantiehuis. Het hoofdgebouw is in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven, de renovaties hadden tot doel lichtere ruimten te bieden met een eenvoud en een vakantiesfeer. Het gebouw heeft drie niveaus met een dubbele hoogte voor het woongedeelte. Het woongedeelte, met de spanten van het dak in hun oorspronkelijke staat, is een prachtige ruimte die de gebruikers in staat stelt elkaar te ontmoeten en te genieten. Een mezzanine kijkt uit op de woonkamer. De woonvertrekken liggen in het midden en de slaapvertrekken bevinden zich aan het einde van het gebouwd. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer en zijn eigen bijzondere indeling.

Ten noorden van het hoofdgebouw gaat in een tweede phase een bijgebouw gesloopt worden, waardoor een volume met een plat dak herbouwd kan worden. Dit bijvolume herbergt verschillende kamers en een wellness- en saunagedeelte, met uitgang naar de tuin en het zwembad.

Er werd bijzondere aandacht besteed aan de inrichting van de ruimten om tegemoet te komen aan personen met beperkte mobiliteit.

De straatgevel heeft zijn natuursteen behouden, terwijl alle andere gevels bekleed worden met een verticale, natuurlijke houtbekleiding.