Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Orthopedisch atelier Brüls

Afbraak van twee wooneenheden en nieuwbouw van een orthopedisch atelier.

Plaats Weywertz
Categorie Bedrijf
Type Nieuwbouw
Budget 550.000 - 1.000.000
Status Afgewerkt
Jaar 2016
Link Website

Brüls Orthopedie in het centrum van Weywertz is een succesvolle onderneming die supraregionaal actief is en elk jaar groeit. De bestaande infrastructuur barstte uit haar voegen en een uitbreiding was onoverkomelijk.

Bij het ontwerp van de nieuwbouw stond het evenwicht tussen de bestaande schoenwinkel en het nieuwe orthopedische atelier centraal. Een andere belangrijke eis was een aangename werkomgeving te creëren waarin de medewerkers zich goed voelen en zichzelf kunnen ontplooien.

De twee verschillende ingangen, de parking en de sanitaire installaties werden rolstoelvriendelijk aangelegd.

Aangezien de bestaande ruimtestructuur niet het nodige volume bood, werd het aangrenzende gebouw, een leegstaande slagerswinkel, gesloopt en vervangen door een moderne nieuwbouw. Deze omvat een werkplaats, een ledermagazijn, een orthopedieruimte, een ontvangstzone en ruimten voor de medewerkers.

De keuze van de bouwmaterialen viel bewust op regionale producten, bijvoorbeeld breuksteen uit het nabijgelegen Weismes voor de gevels.
De energiewinning werd duurzaam uitgebreid met aardwarmte door middel van grondboring en een fotovoltaïsch systeem.

Tussen de planningsfase en het verkrijgen van de globale vergunning verstreek een jaar. Na een bouwfase van 18 maanden kon het nieuwe gebouw eind 2016 de deuren openen.