Bodarwe Architektur
Bodarwé Architektur

Camping Oos Heem

Uitbreiding van de camping en een nieuw zwembad

Plaats Deidenberg
Categorie Toerisme
Type Verbouwing
Budget 100.000 - 250.000
Status Voorontwerp
Link Website

Camping ”Oos Heem” ligt in het hart van de Belgische Ardennen en heeft 120 plaatsen die door toeristen uit heel Europa worden gebruikt. De directe verbinding met de Ravel, een van de langste spoorwegen van Europa, nodigt de gasten van de camping uit voor een fiets- of wandeltocht midden in de natuur.

De eigenaar, Ted Schmidt, en zijn partner, Rita Derksen, hebben de camping in 2010 overgenomen. Na wat verfrissingen van de camping in de afgelopen jaren is dit jaar het bestaande buitenzwembad van start gegaan.

De twee ronde zwembaden werden vervangen door een nieuw lang zwembad van 15m x 5m en een diepte van 1,50m. Bij de bouw van een kinderbad van 4m x 4m en een diepte van 50 cm werd ook rekening gehouden met de kleine gasten.

Dankzij de aangename temperatuur van het zwembad van 28°C kunt u ook op bewolkte dagen uw cursus volgen. Bovendien beschermt een thermodome, een lichtdoorlatende en afneembare koepel boven het zwembad, u tegen slecht weer.

Op camping “Oos Heem” komen jong en oud aan hun trekken, of het nu gaat om een kinderboerderij of een ruim aanbod aan spelletjes en sporten.

Om de prachtige streek van de Ardennen te verkennen, is er een fietsverhuur beschikbaar, of het nu gaat om een ontspannen e-bike-rit of een actievolle tocht door het bos met de mountainbike. Na zo’n excursie is afkoeling in het nieuwe buitenzwembad zeker een verademing.